Sunteti aici:Prima pagină > R├ęsolutions > ALBA IULIA (Alba - 04/09/2007)
ALBA IULIA (Alba - 04/09/2007)
Traductions disponibles : [ fr ] [ de ] [ es ] [ en ] [ it ] [ pt ] [ el ] [ bg ] [ cs ] [ hu ] [ sl ]


CONSILIUL INTERNAŢIONAL AL AREV

Alba-Iulia / Alba / România

3-5 septembrie 2007

Poziţia AREV asupra reformei OCM-Vin

REZOLUŢIE

AREV a examinat, ├«n detaliu, proiectul de reform─â al OCM-Vin prezentat de c─âtre Comisie ├«n 4 iulie 2007. Aceasta constat─â c─â propunerile de reorganizare a sectorului, adoptate ├«n unanimitate de c─âtre delega┼úii politici ┼či profesioni┼čti din cele 65 de Regiuni membre nu au fost deloc luate ├«n considerare de c─âtre Comisie. AREV respinge, deci, proiectul prezentat ┼či cere insistent actorilor politici s─â-l amendeze ├«n profunzime, cu at├ót mai mult cu c├ót reac┼úiile Statelor membre viticole sunt ┼či acestea ├«n majoritate negative.

Doar astfel acest sector va putea s─â-┼či reg─âseasc─â dinamismul ┼či competitivitatea de care are nevoie ├«n competi┼úia european─â ┼či interna┼úional─â.

AREV salut─â dispozi┼úia Comisiei viz├ónd transferarea par┼úial─â a responsabilit─â┼úii de gestiune a pie┼úei vinului la actorii de nivel regional ┼či na┼úional, precum ┼či stabilirea unui model care se sprijin─â pe principiul subsidiarit─â┼úii, care ├«nt─âre┼čte decisiv responsabilitatea Regiunilor.

Totu┼či m─âsurile eligibile la nivel na┼úional sunt insuficiente. AREV cere ca programele de restructurare ├«n vigoare p├ón─â ├«n acest moment s─â fie l─ârgite cu m─âsuri care s─â vizeze optimizarea structurilor de produc┼úie ┼či func┼úionarea acestora, precum ┼či gestiunea calit─â┼úii ┼či a situa┼úiilor de criz─â.

Anumite m─âsuri ale OCM actual─â, viz├ónd controlul excedentelor conjuncturale, nu ating obiectivul urm─ârit ┼či sunt, ├«n parte, cauza problemelor structurale ale pie┼úei. AREV salut─â inten┼úia Comisiei de reformare a majorit─â┼úii m─âsurilor de distilare.

Pentru a controla excedentele cu adev─ârat conjuncturale (gestionarea crizelor), AREV solicit─â, totu┼či, men┼úinerea, ├«n cadrul bugetului na┼úional, de m─âsuri de distilare care nu sunt aplicabile dec├ót dac─â pia┼úa este confruntat─â cu o situa┼úie ┼či / sau cu condi┼úii meteorologice excep┼úionale.

De asemenea, trebuie s─â continu─âm s─â lu─âm ├«n considerare necesarul de alcool al produc─âtorilor de vinuri tari (Porto, X├ęr├Ęs, Mad├Ęre, etc.).

AREV subliniază, de asemenea, importanţa reglementării actuale referitoare la eliminarea sub-produselor ca măsură calitativă.

AREV se pronun┼ú─â, din nou, ├«n favoarea unui control al randamentelor, cu responsabilitate la nivel regional, pentru a reduce excedentele produc┼úiei de vin ├«n Europa ├«n scopul amelior─ârii calit─â┼úii. Aceast─â m─âsur─â, aplicat─â ├«n colaborare cu organiza┼úiile profesionale, ar contribui eficient la u┼čurarea pie┼úei.

AREV consider─â c─â viile necoapte beneficiaz─â, sub acest aspect, de o dispozi┼úie neadaptat─â. Aceast─â m─âsur─â este de necontrolat ┼či nu permite o reac┼úie rapid─â fa┼ú─â de crizele ┼či de excedentele de pe pia┼ú─â.

Pentru o mai bun─â cunoa┼čtere a produc┼úiei ┼či a pie┼úelor, Comisia nu poate face economie ├«n dotarea cu un ÔÇ×tablou de bordÔÇŁ al viticulturii europene. AREV revendic─â, ├«nc─â o dat─â, crearea unui Observator european care s─â se ocupe de realizarea unei re┼úele a organismelor regionale existente.

Referitor la alte puncte ale reformei AREV ├«┼či reafirm─â pozi┼úia dup─â cum urmeaz─â:

Defri┼čarea

Experien┼úa ultimelor decenii a demonstrat c─â pe o pia┼ú─â deschis─â (vase comunicante), echilibrul nu se ob┼úine prin reducerea poten┼úialului de produc┼úie, ci prin ameliorarea calita┼úii produsului ┼či a competitivit─â┼úii exploat─ârilor.

Sumele importante destinate indemniz─ârii defri┼č─ârii lipsesc din buget pentru m─âsuri pozitive viz├ónd ameliorarea restructur─ârii ┼či a competitivit─â┼úii. Acestea sunt ├«n totalitate dispropor┼úionale ├«n raport cu ajutoarele pentru promovare.

AREV solicit─â ca mijloacele prev─âzute pentru defri┼čarea voluntar─â s─â fie distribuite la bugetul na┼úional ├«ntr-o propor┼úie maxim─â de 30 % ┼či ca Statele membre ┼či Regiunile viticole s─â aib─â posibilitatea de a gestiona defri┼čarea voluntar─â pentru a evita distrugerea par┼úial─â a podgoriilor.

Promovarea

Promovarea ┼či campaniile de informare sunt necesare ├«n direc┼úia ┼ú─ârilor ter┼úe, dar acestea trebuie, de asemenea, adresate, mai puternic, celei mai importante pie┼úe, a se ├«n┼úelege pia┼úa intern─â a UE. Acestea trebuie integrate ├«ntr-o comunicare bazat─â pe beneficiile aduse s─ân─ât─â┼úii printr-un consum moderat ┼či regulat de vin.

Praticile oenologice

Pluralitatea regional─â a calit─â┼úii, a soiurilor ┼či a metodelor tradi┼úionale de vinifica┼úie autorizate p├ón─â ├«n prezent trebuie respectat─â. Aceast─â diversitate este, ea ├«ns─â┼či, un factor esen┼úial al calit─â┼úii ┼či face parte integrant─â din tradi┼úia viticol─â european─â.

AREV este ├«n favoarea recunoa┼čterii noilor practici oenologice ├«n conformitate cu OIV, pentru c─â majoritatea Statelor membre UE sunt ┼či membre OIV ┼či astfel sunt implicate ├«n procesul de luare a deciziei, proces care cere unanimitate.

Suprimarea regimului referitor la drepturile de plantare

AREV se opune categoric liberaliz─ârii drepturilor de plantare, at├ót pentru vinurile de calitate c├ót ┼či pentru vinurile de mas─â. Acest lucru ar conduce, inevitabil, la ├«nlocuirea ┼či la dispari┼úia exploat─ârilor mici ┼či mijlocii, precum ┼či la delocalizarea podgoriilor tradi┼úionale spre zonele de c├ómpie. Ar urma o pierdere ireparabil─â a identit─â┼úii pentru numeroase Regiuni ale Europei.

├Än cursul ultimelor decenii sistemul referitor la drepturile de planta┼úie s-a dovedit a fi un instrument pre┼úios pentru politica calit─â┼úii ┼či pentru gestionarea poten┼úialului de produc┼úie ├«n cadrul UE.

AREV ├«┼či men┼úine p─ârerea c─â colectivitatea teritorial─â cel mai bine plasat─â pentru gestionarea drepturilor de plantare este Regiunea ┼či solicit─â, ├«n acest sens, ca aceast─â competen┼ú─â s─â fie transferat─â executivelor regionale.

Transferul bugetul la sectorul dezvoltare rural─â

Utilizarea m─âsurilor eficiente care vizeaz─â ameliorarea calit─â┼úii vinurilor ┼či competitivitatea exploat─ârilor, precum ┼či o politic─â de promovare ┼či de informare asupra vinului european necesit─â men┼úinerea tuturor mijloacelor financiare actuale ├«n primul palier. Programele specifice de dezvoltare pot fi prev─âzute ├«n cadrul primului palier.

În plus, numeroase Regiuni nu ar putea asigura cofinanţarea cerută pentru proiectele eligibile la cel de-al doilea palier.

Schimbarea sistemului de clasificare a vinurilor

AREV a revendicat tot timpul protejarea, la scar─â mondial─â, a denumirilor de origine ale vinurilor europene. Propunerea Comisiei ar provoca, pentru recunoa┼čterea ┼či ├«nregistrarea denumirilor de origine ┼či a specifica┼úiilor geografice, constr├óngeri administrative costisitoare pentru produc─âtori.

AREV se opune categoric schimb─ârii sistemului actual de clasificare a vinurilor de calitate ┼či a vinurilor de mas─â. Reglementarea actual─â permite consumatorilor s─â disting─â u┼čor vinurile de calitate de cele de mas─â. Modificarea propus─â va fi, deci, ├«n detrimentul consumatorului.

Schimbarea regulilor de etichetare

Sub pretextul simplific─ârii, regulile de etichetare specifice vinului sunt abandonate ├«n favoarea dispozi┼úiilor orizontale referitoare la etichetarea ┼či la prezentarea produselor de consum (2000/13/CE) ┼či la pre-ambalarea ├«n volum (75/106/CEE), precum ┼či ├«n favoarea directivei de armonizare a legisla┼úiei ├«n Statele membre pentru m─ârci (89/104/CE). AREV se opune ferm la toate acestea ┼či aminte┼čte c─â regulile de etichetare tocmai au fost rescrise ├«n cadrul unor deliber─âri care au durat ani ├«ntregi. AREV propune, deci, Comisiei s─â prevad─â cel mai t├órziu pentru anul 2013 o reexaminare a dreptului de desemnare ├«n vigoare.

Regulile de etichetare actuale, care includ mai pu┼úine men┼úiuni obligatorii dec├ót facultative, trebuie s─â ram├ón─â specifice vinului. Acestea nu reprezint─â, din punctul de vedere al AREV, nici un obstacol pentru realizarea etichetelor clare, simple ┼či veridice pentru consumator.

Transferul de competenţe de la Consiliu la Comisie

┼óin├ónd cont de faptul c─â aplicarea reglement─ârilor emise prin reform─â au consecin┼úe politice ┼či sociale ├«n ├«ntreaga UE, AREV este ostil─â oric─ârui transfer de competen┼úe Comisiei.

Rezoluţie adoptată în 4 septembrie 2007 la Alba Iulia / Alba / România